9 Mayıs 2014 Cuma

KLASİK MÜZİK DELİSİ BİR KIZ ÇOCUĞU...



Pek çoğumuzun uyguladığı birşeydir çocukları klasik müzikle büyütmek. Hatta daha hamilelik döneminden başlarız klasik müzik dinlemeye. Açıkçası ben çok dinleyemedim hamileyken ama Leyla doğduğundan bu yana ona fırsat bulduğumuz her anda klasik müzikle buluşturmaya çalışıyoruz. Evde, arabada, her yerde...
Leyla henüz 14 aylık, bazı şeyleri yeni keşfediyor. Müziği de... oysa yaş olarak biraz daha büyük çocukları klasik müzikle eğlenceli bir şekilde tanıştırmaya ne dersiniz? Üstelik bir kitapla!



Kelime Yayınları geçtiğimiz aylarda Charlotte'nin Müzikli Maceraları adlı bir kitap yayımladı. Sanat Kitapları başlığıyla yayımlanan kitapta kanatlı küçük bir kız olana Charlotte, çan kulesinde her saat başı yeni bir besteciyle karşılaşıyor. Bach, Mozart, Schumann, Tchaikowsky, Brahms, Beethoven, Weber...Çan kulesinin her katında Charlotte'ye kapıyı açan besteci ona kendi yaşamından kesitler ve hikayecikler anlatıyor.
Miniklere klasik müziği eğleneli bir anlatımla tanıma fırsatı sunan kitabın kapsamlı içeriğinde klasik müzik seven her yaşta okur için de ilgi çekici detaylar var.
Keyifli okumalar!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder