9 Mayıs 2014 Cuma

BIRAKIN HAYATA TUTUNSUNLAR





Malum bu pazar Anneler Günü. Benim ikinci Anneler Günü deneyimim olacak. Leyla bu yıl biraz daha farkında bazı şeylerin. en azından gelip bir öpücük kondurabilecek...
Bizler 11 Mayıs'ta Anneler Günü'nü kutlayacağız ama bu özel günü bizden bir hafta erken kutlayan anneler de var: Prematüre Anneleri. İşte geçtiğimiz günlerde de prematüreliğe dikkat çekmek ve prematüre bebek sahibi ailelere destek olmak amacıyla El Bebek Gül Bebek Derneği'nin öncülüğünde, global biyofarma şirketi AbbVie desteğiyle 'Erken Anneler Günü' kutlaması yapıldı. kutlamada ünlü anneler de vardı: Deniz Akkaya, beş çocuklu anne Ayşe Kucuroğlu, Ayşe Tolga ve Derya Coşkundeniz.
Türkiye'de normal-sezaryen doğum hala tartışılırken, kürtaj tartışmaları sürerken prematürelere karşı bilinç aslında çok yok. Son yıllarda sosyal medyanın yaygınlaşması, derneklerin bu konuyla ilgili yoğun çalışmalar yapması bu bilinci biraz daha artırdı. ama maalesef hala son 5 yılın bebek ölüm nedenlerine bakıldığında prematüreliğe bağlı nedenlerin ilk sırada yer aldığını görüyoruz. dolayısıyla gelecekte sağlıklı bir nesil yetişmesi için prematüreliğe dikkat çekmek önemli!
Prematüre annelerinin Anneler Günü şimdiden kutlu olsun!














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder